6 / 7

Impactul cutremurului asupra agentiilor de turism din Romania

Japonia are un numar modest de turisti din Romania, respectiv 600-700 pe an, potrivit lui Traian Badulescu, manager general al Tourist Media. "Japonia este inca o tara puternica, cu potential, iar turismul aduce venituri la bugetul de stat. Nu vad de ce pe termen mediu si lung tara ar fi afectata", opineaza el.

Principalul motiv pentru care Tara Soarelui Rasare nu este o destinatie solicitata este pretul unei vacante, care poate ajunge si la 2.500 euro pentru un circuit de 8 – 10 zile.

Happy Tour, cel mai mare tur operator de pe piata locala, nu are turisti in Japonia in acest moment In general, cererile de vacanta in aceasta tara nu sunt pentru turism individual, ci pentru grupuri, spune Mioara Gheorghe, directorul operational al companiei. Ea considera ca vor fi afectati operatorii de turism care au organizate pachete turistice in perioada imediat urmatoare in Japonia.

Agentia de turism Paralela 45 are doua grupuri care vor pleca in Japonia peste trei saptamani, cand va avea loc Sarbatoarea florilor de cires, care strange, anual, milioane de turisti din toate colturile lumii in statul nipon. Circuitul din aprilie se va desfasura, insa, de cealalta parte a Japoniei care nu este afectata, potrivit directorului de vanzari al agentiei, Corina Enache.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri