3 / 4

Solutia politicienilor la proteste: Fiecare partid acuza opozitia

Politicienii americani nu au scapat ocazia de a se acuza reciproc dupa startul protestelor de pe Wall Street.

Herman Cain, unul dintre candidatii republicani la fuinctia de presedinte, le-a sugerat nemultumitilor aflati in strada “sa isi gaseasca o slujba in loc sa acuze bancile”. Cain sustine ca „Occupy Wall Street” este de fapt o conspiratie de stanga menita sa distraga atentia publicului american de la politicile esuate ale presedintelui Barack Obama.

Daca nu esti bogat si daca nu ai un loc de munca, da vina pe tina insuti”, a declarat republicanul.

De cealalta parte, presedintele Obama a recunoscut faptul ca incertitudinea economica alimenteaza protestele din ultimele trei saptamani. Acesta arunca insa responsabilitatea in spatele industriei financiare si a republicanilor din Congres, care au blocat eforturile de relansare a cresterii numarului locurilor de munca.

Cred ca lumea este frustrata iar demonstantii reprezinta vocea frustrarilor ce privesc felul in care sistemul nostru financiar functioneaza. Americanii inteleg ca nu toata lumea a urmat regulile, iar Wall Street este un exemplu pentru acest fapt… iar acest lucru se va reflecta politic in 2012 (n. red. anul alegerilor prezidentiale din SUA) si in perioada ulterioara”, a declarat Obama.

Presedintele SUA a militat pentru un plan in valoare de 443 miliarde dolari pentru crearea locurilor de munca. O buna parte din acesti bani trebuia sa rezulte din taxarea americanilor foarte bogati. Republicanii s-au opus acestor cresteri de taxe.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri