2 / 11

Realitate amplificata prin lentile de contact

Viitorul realitatii amplificate (augmentate) nu este reprezentat de un ecran de smartphone sau ochelari, ci de lentilele de contact inovative.

Innovega dezvolta un model de lentila de contact numita iOptik care reprezenta un pas crucial in tehnologia necesara perceperii realitatii amplificate virtuale 3D. Aceste lentile pot, de asemenea, imbunatatii vederea realitatii normale. Folosind nanotehnologia, lentilele de contact permit utilizatorilor perceptia realitatii cat si a informatiilor furnizate de Internet sau alta sursa.

Si Google a prezentat recent Project Glass, un proiect de ochelari care preia toate functionalitatile smartphone-urilor si le plaseaza pe un device care seamana cu o pereche de ochelari.

In general, cu ajutorul tehnologiei de vizualizare a realitatii augmentate - amplificate utilizatorul poate "modifica" dupa bunul plac realitatea naturala din jurul sau. Cu ajutorul comenzilor vocale si a unui afisaj electronic, se pot sa face poze, sesiuni de videochat, se pot afisa ghiduri GPS sau sa alerteze utilizatorul atunci cand este aproape de un cunoscut.

Nici iOptik si nici Project Glass nu sunt pe deplin finalizate, proiectele fiind inca in dezvoltare. De asemenea, alimentarea acestor produse s-ar putea realiza wireless de la un smartphone.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri