3 / 11

A murit Nelson Mandela. Merkel: Mandela, un nume "legat pentru totdeauna de lupta impotriva oprimarii"

Cancelarul german Angela Merkel a salutat vineri memoria lui Nelson Mandela, "un nume asociat pentru totodeauna luptei impotriva oprimarii poporului sau", se arata intr-un comunicat, citat de AFP, scrie Mediafax.


"Impreuna cu poporul din Africa de Sud, suntem in doliu, in Germania, pentru Nelson Mandela", a declarat cancelarul. "Numele sau va ramane asociat pentru totodeauna luptei impotriva oprimarii poporului sau si victoriei impotriva regimului de apartheid".


"Atatia ani (petrecuti) in inchisoare nu au putut sa il infranga", a subliniat cancelarul. "Din mesajul sau de reconciliere s-a nascut o Africa de Sud noua si mai buna", a adaugat ea.


"Personal, ma gandesc cu recunostinta la intalnirea noastra in tara sa. Exemplul stralucitor al lui Nelson Mandela, mostenirea politica a luptei sale non-violente si refuzul sau fata de orice forma de rasism vor ramane pentru mult timp o sursa de inspiratie pentru popoarele intregii lumi", a mai subliniat Merkel, citata in comunicat.


Nelson Mandela, un erou al luptei impotriva regimului de apartheid si primul presedinte de culoare al Africii de Sud, a murit joi la varsta de 95 de ani, a anuntat seful statului sud-african Jacob Zuma la televiziune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri