4 / 11

A murit Nelson Mandela. François Hollande: Mandela a fost "un luptator magnific"

Nelson Mandela a dat dovada de o "rezistenta exceptionala", fiind un "luptator magnific", care "a facut istorie, atat in Africa de Sud, cat si in intreaga lume", a apreciat joi seara presedintele francez François Hollande, ca reactie la decesul fostului presedinte sud-african, relateaza AFP, scrie Mediafax.

"Luptator neobosit impotriva apartheidului, el l-a invins prin curaj, persistenta si perseverenta", a declarat presedintele francez, subliniind ca, "in pofida dificultatilor personale si a umilintelor interminabile din perioada detentiei sale, care a durat 27 de ani, el a reusit nu numai sa inlature vechiul regim, ci sa obtina reconcilierea sud-africanilor si prevalarea democratiei".

In opinia lui Hollande, "Nelson Mandela a fost in decursul acestor ani, intruchiparea Natiunii sud-africane, cimentul unitatii acesteia si mandria intregii Africi".

Mesajul lui Mandela pentru pace "nu va disparea, el va continua sa-i inspire pe luptatorii pentru libertate si sa creasca increderea poporului in apararea cauzelor juste si a drepturilor universale", a adaugat el.

"Nelson Mandela a dat dovada de o rezistenta exceptionala si a fost un luptator magnific", a adaugat Hollande.
El a afirmat ca "Franta se alatura tristetii infinite a poporului sud-african".

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela a decedat, joi seara, la varsta de 95 de ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri