2 / 4

Miercuri 19 martie

Comisia Europeana (CE) urmeaza sa ofere detalii despre o suplimentare a unui ajutor oferit Ucrainei, in valoare de un miliard de euro.


Parlamentul European cere Rusiei sa retraga fortele militare din Ucraina. Rusia trebuie sa isi retraga imediat toate fortele militare de pe teritoriul ucrainean, spun deputatii intr-o rezolutie adoptata joi. Ei condamna "actul de agresiune de invadare a Crimeei", considerandu-l o incalcare a dreptului international si declara planurile Crimeei de a organiza un referendum pentru aderarea sa la Rusia ca fiind ilegale, atentionand ca actiunile Rusiei reprezinta o amenintare la securitatea UE.


Rezolutia condamna ferm "actul de agresiune de invadare a Crimeei" pe care l-a facut Rusia si cere retragerea imediata a tuturor fortelor militare "prezente ilegal pe teritoriul ucrainean". Rusia "a incalcat clar" dreptul international, conform Cartei ONU, OSCE, Memorandumului de la Budapesta din 1994 si altor conventii, "amenintand securitatea UE", se mai arata in text.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri