4 / 10

Blindatele arboreaza drapelul rus in estul Ucrainei

Trei blindate usoare si un camion care transporta barbati inarmati fara insemne si arborand drapelul rus circulau miercuri dimineata la Kramatorsk, in estul Ucrainei, a constatat un fotograf al AFP aflat la fata locului.


Coloana se indreapta catre Slaviansk, la cativa kilometri inspre nord, oras emblematic pentru ultima serie de revolte proruse, controlat de duminica de insurgenti inarmati. Pentru moment nu se stie provenienta blindatelor.


Agentia Interfax Ucraina a afirmat ca este vorba despre blindate care participa la "operatiunea antiterorista" lansata de Guvernul proeuropean de la Kiev impotriva separatistilor, care au intrat in localitate si ar fi fost blocate apoi de manifestanti prorusi. Ministerul ucrainean al Apararii, contactat de AFP, a declarat ca "niciun vehicul blindat al armatei nu a fost confiscat pe teritoriul ucrainean" si a trimis pentru informatii la Ministerul de Interne, care a refuzat sa comenteze.


Barbatii instalati in blindate vazuti de fotograful AFP purtau uniforme similare fara insemne, dar cu bareta ordinului Sfantului Gheorghe in portocaliu si negru, ordin onorific al fortelor armate ruse. Ei erau echipati cu arme de razboi si multi purtau cagule negre.


Sursa foto: Soldati/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri