4 / 6

Situatia din Ucraina, discutata in CSAT

Premierul Victor Ponta spune ca va propune ca in urmatoarea sedinta a CSAT sa existe "o analiza foarte clara" a institutiilor statului, inclusiv a serviciilor de informatii, legat de ceea ce va putea face Romania pentru a sprijini Republica Moldova in contextul conflictului din Ucraina.


"Romania nu este in niciun fel amenintata, dar regiunea e un focar de pericol si trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru a asigura integritatea si securitatea Republicii Moldova", a declarat premierul Victor Ponta, sambata, la Targu Jiu.


El a spus, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor legate de suplimentarea bugetului Armatei in contextul conflictului din Ucraina, ca s-a decis deja ca Ministerul Apararii Nationale sa beneficieze de o alocare suplimentara de 700 de milioane de lei, pentru modernizare, retehnologizare si intretinere.


Intrebat de jurnalisti despre informatii furnizate de presa rusa potrivit carora Romania nu ar rezista mai mult de 30 de minute in fata unui razboi, Ponta a raspuns: "Ar rezista mult mai mult".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri