7 / 8

Romania - fratele presedintelui Traian Basescu (in functie din 2004)

Fratele presedintelui Traian Basescu a fost arestat pe data de 20 iunie 2014, fiind acuzat de luare de mita, dupa ce a primit suma de 250.000 de euro de la fiul interlopului Bercea Mondial. In schimbul sumei primite, Mircea Basescu a spus ca va interveni pe langa judecatori pentru a obtine eliberarea sau micsorarea pedepsei pentru Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.


”Intamplarea pe care nu mi-a fi dorit-o niciodata si pentru care cer scuze romanilor este arestarea fratelui meu”, a afirmat Traian Basescu, care a precizat ca nicio structura de informatii a statului nu l-a informat de legatura dintre fratele sau si Sandu Anghel.


In acelasi caz, cinci membri din familia interlopului au fost trimisi in judecata, acuzati de santaj la adresa lui Mircea Basescu. Procurorii au aratat ca Florin Anghel, cel care i-a dat banii lui Mircea Basescu pentru a interveni pentru eliberarea tatalui sau, i-a cerut acestuia 280.000 de euro amenintand cu dezvaluirea unor informatii compromitatoare si fapte de coruptie care il implicau pe acesta si alti membri ai familiei.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri