11 / 12

Taiwan - pozitia 43

Taiwan este cea mai sigura tara pentru afaceri din cele 43 analizate, prezentant un grad de risc foarte scazut, scorul inregistrat fiind de 26,5 puncte procentuale. Presedintele Ma Ying-jeou a fost reales in 2012 pe baza unei platforme electorale prin care promitea revitalizare economica si o relatie mai apropiata cu China.


Tara este in prezent exclusa din Natiunile Unite si alte organizatii internationale, ca urmare a eforturilor constante venite din partea Beijingului, care vrea o unificare cu aceasta economie prospera, de altfel una dintre cele mai bogate din Asia.


Una dintre putinele probleme intalnite in Taiwan este coruptia, avand in vedere ca marile afaceri sunt relationate cu mediul politic. Stabilitatea politica este insa un fapt sustinut prin date: cheltuielile guvernului reprezinta 23% din PIB, iar datoria publica se ridica la 40% din PIB.


Lansarea unei afaceri in Taiwan necesita parcurgerea a trei pasi procedurali, nefiind stabilit un capital minim al investitiilor. Preturile sunt in general determinate de fluctuatiile de pe piata, Guvernul intervenind rar asupra preturilor, de exemplu prin modificarea subsidiilor pentru carburanti.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri