4 / 7

Coreea de Nord

Administratia Federala a Aviatiei Americane a interzis zborurilor din Statele Unite sa intre in spatiul aerian situat deasupra Phenianului, la vestul paralelei de 132 de grade longitudine estica. Avertismentul sustine ca pericolul din Coreea de Nord este imprevizibil, intrucat tara face teste neanuntate cu rachete balistice. In martie, tara a declansat doua astfel de rachete in Marea Japoniei. Coreea de Nord a lansat anul acesta nu mai putin de 90 de rachete si proiectile, potrivit New York Times.


Context: Coreea de Nord este guvernata de dictatura familiei Kim din 1948. In luna octombrie a anului 2002, Natiunile Unite au anuntat ca tara comunista a recunoscut ca deruleaza un program nuclear in secret, iar un an mai tarziu, Coreea de Nord se retrage din Tratatul de Neproliferare Nucleara, un pact international prin care se incearca stoparea dezvoltarii de arme nucleare, relateaza BBC.


De atunci, Phenianul a continuat sa faca teste cu arme nucleare, indreptate catre Coreea de Sud si Marea Japoniei, cu toate ca in 2007 tara s-a angajat sa dezactiveze trei instalatii nucleare si sa declare toate programele sale nucleare.


Sursa foto: Flight Radar 24.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri