3 / 4

Razboiul, noua stare de normalitate

Pe masura ce atat militarii cat si batalioane ale Garzii Nationale si cele formate din voluntari ucraineni au avansat in teritoriile controlate de separatisti, s-au stabilit puncte de control si baze in "orasele eliberate", folosite ca locuri de lansare a ofensivelor.


Asta inseamna ca la punctele de control sunt concentrate convoaie de tancuri, transportatoare blindate (TAB-uri) si trupe militare, care circula intre orase si drumurile marginase, soldatii avand in permanenta armele pregatite de atac.


Cetatenii care vor sa treaca dintr-un oras in altul trebuie sa treaca prin aceste puncte de control unde se afla mai multi soldati si politisti, care verifica identitatile tuturor celor care trec prin zona.


Sunetul de mitraliera nu-mi mai atrage atentia


Chiar si in Artemivsk, un oras din Donetk situat la 25 de mile de cea mai apropiata zona in care rebelii au preluat controlul, rachetele care traverseaza cerul au devenit o imagine obisnuita pentru locuitori. "Sunetul de mitraliera nu-mi mai atrage atentia", spune o chelnerita care lucreaza la o cafenea din oras.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri