1 / 10

Pesoul mexican se va prabusi

Este bine documentat faptul ca pesoul mexican a devenit un indicator pentru sperantele de victorie ale lui Donald Trump, iar fiecare semn pozitiv in favoarea candidatului republican este intampinat cu o scadere pentru peso. Atunci cand s-a dezvaluit faptul ca Clinton suferea de pneumonie in a doua saptamana a lunii septembrie, cursul USD / MXN a atins un maxim absolut si a ajuns foarte aproape de a depasi pragul de 20.0.


Revenirea ei ulterioara si performanta in dezbaterile unu-la-unu, alaturi de incapacitatea lui Trump de a evita, din acel moment incolo, derapaj dupa derapaj (derapaje fabricate de el in 95% din timp) a adus perechea la un 18.50 mai usor de digerat, dar se afla totusi mult deasupra nivelului din vara lui 2015, inainte de anuntul lui Trump ca va candida pentru nominalizarea din partea republicanilor, cand era aproape 15.50.


Promisiunea lui Trump de a construi un zid pentru a-i impiedica pe imigrantii ilegali sa treaca granita ar putea aduce beneficii unora precum producatorul mexican de ciment Cemex SAB si i-ar putea face pe altii, precum Granite Construction,Tetra Tech, Caterpillar si Fluor sa devina foarte interesati, dar va exista o prabusire abrupta si direct corelata cu acest lucru a pesoului daca victoria lui Trump este confirmata pe 9 noiembrie.


Oricine poate estima cat de lunga si cat de abrupta ar putea fi acea cadere, dar este foarte posibil sa se depaseasca pragul de 20.00 in scurt timp inainte de a gasi un echilibru cateva luni mai tarziu. La fel cum GBPUSD isi gaseste noul nivel la patru luni dupa ce Marea Britanie a decis sa paraseasca UE, o devalorizare similara a peso nu poate fi omisa, desi e posibil sa revina la un nou echilibru mai repede decat lira sterlina.


Cota de probabilitate: Peso va scadea, dar chestiunea e cat de mult. Ii dam 8/10 sanse sa atinga un nou maxim absolut si sa treaca de 20.0.


AGCuesta / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri