3 / 10

Zilele lui Yellen sunt numarate

Presedintele Rezervei Federale, Janet Yellen, a fost prins in schimbul de focuri dintre Trump si Clinton, iar Trump a fost explicit in afirmatii spunand ca Fed a fost folosita ca un instrument politic de catre sistem.


Doar performantele cumva sterse ale lui Yellen ar putea fi indeajuns pentru ca atat Clinton, cat si Trump, sa o priveasca critic in 2018, atunci cand mandatul ei va fi revizuit, dar este sigur ca Trump va avea grija sa o dea afara cu prima ocazie.


De asemenea, este foarte probabil ca Trump sa incerce sa limiteze rolul Fed-ului insusi, care a devenit un convenabil (si uneori pe merit) tap ispasitor pentru relele ce afecteaza electoratul ce formeaza baza de sustinatori ai candidatului republican. Esecul Fed de a trata in mod adecvat urmarile crizei financiare globale si alimentarea unui boom al capitalurilor proprii care a facut prea putine pentru a aborda problemele economiei reale au facut ca institutia sa devina vulnerabila in fata atacurilor din toate partile spectrului politic, dar mai ales din partea acelui segment de dreapta, care s-au atasat instigarii nervoase la furie.


Cota de probabilitate: 10/10 daca Trump intra pe usa Casei Albe.


GongTo / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri