2 / 3

Veniturile Coca-Cola si Pepsi Americas, in crestere

Venitul net operational al Coca-Cola a crescut in trimestrul doi cu 17%, la 9,05 miliarde de dolari, fata de 7,73 miliarde de dolari, valoare inregistrata anul trecut.

Veniturile Pepsi Americas au avansat cu 12%, la 1,3 miliarde dolari. Achiziţiile au contribuit cu noua puncte procentuale la cresterea veniturilor, alaturi de un nivel bun al preţurilor pe toate pieţele si majorarea volumului in zona Europei Centrale si de Est.

Veniturile Coca-Cola provenite de pe piata americana au crescut in trimestrul doi cu 10%, la 4,15 miliarde de dolari, de la 3,76 miliarde de dolari.

Oficialii Coca-Cola au declarat ca incearca sa economiseasca anual intre 400 si 500 de milioane de dolari pana la sfarsitul anului 2011, ceea ce inseamna o revizuire agresiva a cheltuielilor si o abordare “disciplinata” asupra marketing-ului

CEO Coca Cola, Muhtar Kent, a recunoscut ca firma sa se confrunta cu provocari in intreaga lume si cu un volum de crestere de doar 3%, cauzat de costurile ridicate la energie si alimente, “care slabesc increderea consumatorului”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri