4 / 5

Cel mai bun prieten al democratilor...si al republicanilor

Toti avocatii din Washington sunt implicati politic, dar influenta lui Barnett este deosebita. Cu timpul, Barnett a reusit sa influenteze semnificatia cuvantului "politica" - de la un "sport sangeros" aceasta a devenit "pur si simplu o afacere".

Iarna trecuta, cand Hillary Clinton se confrunta cu Obama si cu John Edwards pentru nominalizarea candidatului democrat la presedintie, Barnett a negociat contracte editoriale pentru toti trei. In 2004, cand Edwards s-a confruntat cu Dick Cheney in dezbaterea pentru vicepresedintie, Barnett a fost consilierul lui Edwards pentru acea dezbatere, jucand rolul lui Cheney in timpul repetitiilor. Anul acesta, Barnett a "antrenat-o" pe Hillary Clinton.

Prietenia lor, care dateaza inca dinaintea presedintiei sotului sau, este una trainica, iar Barnett a avut suficient de mult tact, incat sa isi asume responsabilitatea de a o informa despre "prietenia" sotului ei cu Monica Lewsinsky.

Mandy Grunwald, sefa relatiilor cu media al campaniei lui Clinton, atrage atentia ca intr-un mediu ofensiv Barnett "se intelegea cu toata lumea, el nu este un personaj care sa polarizeze". Relatiile de afaceri ale lui Barnett cu Edwards si Obama nu au provocat campaniei Clinton vreo ingrijorare, a spus Grunwald. "John si Barack nu se indoiau ca puteau avea incredere in el si nici noi nu aveam vreo nesigurnta in legatura cu el", a spus ea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri