4 / 7

Cash-ul ramane o problema

In luna ianuarie peste un sfert dintre directori au spus ca numerarul nu a fost o problema. Acest procent a scazut la 18% in luna iunie. Respondentii au subliniat de asemenea o crestere a numarului de comunicari cu creditorii si agentiile de rating. Au fost insa mai putine companiile care au vandut active pentru a obtine cash.

In schimb mai multe companii s-au axat pe renegocierea datoriilor lor. Trei sferturi dintre respondenti au spus ca firma lor a revizuit procesul de gestionare a capitalului de lucru si a fluxurilor de numerar.

86% dintre directorii intervievati au declarat ca pe parcursul ultimului an au accelerat programele de reducere a costurilor, 52% au intensificat planurile de restructurare si 38% au apasat pe butonul pe care scria "program de reducere semnificativa a numarului de angajati".

La intrebarea "care sunt factorii de interes cheie pe termen scurt", executivii intervievati au raspuns: profitabilitatea (73%), strategia de stabilire a preturilor (55%) si relatia cu clientii (52%). Nu a fost nici o surpriza faptul ca 38% dintre ei au spus ca s-au facut mai multe investitii in gestionarea riscurilor la nivel intern.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri