6 / 7

Ce a fost mai rau a trecut

Un sfert dintre respondenti au spus ca ce a fost mai rau a trecut, iar 42% au spus ca unele semne de viata sunt deja evidente in economia mondiala sau vor fi pana la sfarsitul anului. Pe de alta parte 21% dintre ei nu cred ca va fi nici o revenire inainte de a doua jumatate a anului 2010 cel mai devreme.

Exista unele sectoare industriale care par a fi mai optimiste decat altele in aceasta privinta: telecomunicatii, energie, petrol si gaze naturale, in special. Altii vad lucrurile in negru, cum ar fi cei din sectorul de imobiliare si constructii. Respondentii din Europa au fost mai negativi decat cei din Asia sau America.

Pentru acest sondaj, Economist Intelligence Unit a chestionat 569 de directori executivi si membrii ai consiliilor de conducere. Respondentii au fost selectati din intreaga lume si din toate sectoarele industriale. Mai mult de jumatate din directorii intervievati lucreaza pentru companii globale cu un venit anual de peste 1 miliard dolari SUA. Cercetarea a fost efectuata la inceputul lunii iunie 2009.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri