1 / 6

Franta

Dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre socialistul Francois Hollande, Franta ar putea sa intre in clubul tarilor cu cele mai asupritoare sisteme fiscale. Hollande a introdus o taxa de 75% pentru veniturile anuale mai mari de un milion de euro, taxa care loveste in circa 10.000 de francezi bogati.

Noua masura de supraimpozitare a persoanelor cu venituri peste medie starneste deja un val de refugiati fiscali. Celebrul actor Gérard Depardieu a cerut exil in Belgia, pentru a scapa de noua taxa.

Totusi, alte sute de mii de contribuabili vor fi afectati de reducerea plafonului de deductibilitate la 10.000 de euro pe an si de introducerea unui alte taxe de 45% pentru veniturile anuale care depasesc 150.000 euro.

Totodata, Guvernul francez a anuntat recent ca incepand cu 2014, taxa pe valoarea adaugata (TVA) va urca de la 19,6% la 20%, iar cota redusa la serviciile oferite de restaurante, in constructii si la vanzarea de carti electronice va creste de la 7% la 10%. Totusi, TVA la alimente, hoteluri si alte activitati recreative va cobori de la 5,5% la 5%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri