4 / 8

Claudia Stanciu-Stanciulescu, Partener TPA Horwath Romania

Claudiua Stanciu-Stanciulescu, partener TPA Horwath, crede ca fiscalitatea nu poate fi simpla in zilele noastre, dar intelegerea ei trebuie sa se faca pornind de la masuri de implementare, relativ, simple.

"Nu de putine ori am ajuns la concluzia ca legiuitorul este un pur teoretician. Acesta nu stie ce ce intampla in practica si asterne pe hartie niste masuri fara coerenta si fara aplicabilitate, uneori. Oare nu se poate ca cei care lucreaza la redactarea legilor sa petreaca timp, din cand in cand, intr-o companie privata, sa vada cu ce probleme reale se confrunta cei care au de intocmit si depus niste declaratii fiscal, in conditiile in care trebuie sa ramana eficienti si sa si ia decizii strategice de afaceri", se intraba specialistul de la TPA Horwath.

Claudia Stanciu-Stanciulescu se indoieste ca taranul care isi lucreaza pamantul se va duce sa-si impoziteze veniturile doar pe motiv ca s-a micsorat cota TVA de la 24% la 9%, sau ca se incadreaza la un nivel de impozitare de 12% in loc de 16%.

"Accentul trebuie pus pe educatia fiscala, precum si pe respectarea legilor existente, pe masuri dure la adresa celor care nu respecta legea fiscala, atentie, educati fiind in acest sens", concluzioneaza ea.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri