1 / 6

Simplificarea activitatii de control fiscal

Dupa cum a fost prezentat de catre cabinetul ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism si Mediu de Afaceri, impozitul forfetar presupune plata unei sume fixe pentru anumite categorii de contribuabili.

In aceste conditii, ne putem gandi ca nu ar mai fi necesara realizarea calcului de impozit pe profit, desi acest lucru nu a fost clar mentionat pana la acest moment.

Prin urmare, atat Fiscul, dar si contribuabilii nu ar mai trebui sa investeasca resurse materiale si de timp in acest scop. Mai exact, nu ar mai fi necesara analiza fiscala amanuntita a elementelor ce ar putea fi considerate deductibile sau nedeductibile, impozabile sau neimpozabile.

De asemenea, activitatea de control fiscal ar fi si ea mult simplificata pentru societatile care aplica impozitul forfetar, deoarece nu ar mai fi necesara o analiza amanuntita a impozitului pe profit calculat de contribuabil.

Avocatul Madalin Niculeasa, fondatorul Niculeasa Law Office, atrage atentia ca acest gen de impozit ar trebui aplicat pentru intreaga societate, daca se constientizeaza nevoia de simplificare administrativa.

"Nu inteleg motivul economic, respectiv juridic, pentru care acest gen de impozit se aplica doar unei anumite parti din economie. Daca se constientizeaza la nivel politic nevoia de simplificare administrativa, de ce nu se face lucrul acesta fata de intreaga economie si doar fata de o parte a acesteia?", se intreaba Niculeasa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri