5 / 6

Firmele in insolventa cu bunuri in leasing intra in proprietate daca achita ratele curente

O firma care are bunuri printr-un contract de leasing si intra in insolventa poate deveni proprietarul acelor bunuri daca isi achita ratele curente si obligatiile la zi fata de societatea de leasing, chiar daca nu si-a platit datoriile inregistrate la momentul deschiderii procedurii insolventei.

"In cazul contractelor de leasing in derulare la data deschiderii procedurii, ratele curente de dupa deschiderea procedurii nu vor fi inscrise in tabelul creditorilor, fiind platite la scadenta. Pentru ratele anterioare inscrise in tabel, acestea vor urma regimul juridic al creantelor din categoria din care fac parte, iar neachitarea lor nu va putea fi invocata ca temei al refuzului finalizarii contractului si transferului dreptului de proprietate, daca ratele curente si celelalte obligatii curente de dupa deschiderea procedurii au fost respectate", este stabilit in document.

In prezent, firmele de leasing pot refuza transferul dreptului de proprietate daca obligatiile, atat restante, cat si curente, calculate in sarcina debitorului aflat in insolventa nu sunt achitate integral.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri