4 / 8

4. China: Intrarea in armata, de vanzare pentru 16.000 dolari

In China au fost identificate mai multe cazuri in care locurile de munca sunt de "vanzare", incepand cu examenul de intrare in armata.


De exemplu, la centrul de recrutare din provincia estica Jiangxi costa in jur de 16.000 de dolari, in functie de relatiile avute, sau "guanxi", noteaza Businessweek.


Batalia pentru a asigura copilului lor un loc de munca stabil prin inrolarea in armata cu cel mai mare efectiv din lume este crunta. Sezonul de recrutare incepe in septembrie si se desfasoara in toate cele 31 de provincii ale tarii.

Coruptia in randul militarilor, o provocare pentru liderul de la Beijing


Aceste cazuri sunt o provocare pentru presedintele Xi Jinping, care a inceput o campanie de eradicare a coruptiei in a doua economie mondiala. Fostul comandant-sef adjunct al Armatei Eliberarii Poporului, Xu Caihou, a fost dat afara din Partidul Comunist Chinez pentru ca a primit mita pentru a promova anumite persoane.


Lupta pentru inrolare in armate chineza este acerba pentru ca aceasta asigura un parcurs profesional sigur. In plus, locurile sunt putine, iar rata de promovare a testelor fizice si academice este foarte scazuta.


Sursa foto: Shutterstock.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri