7 / 8

Franta: acuzatii de coruptie pentru Nicolas Sarkozy

Fostul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, a fost acuzat de coruptie si arestat preventiv in noaptea de marti spre miercuri, pentru a fi audiat de procurori.


Sarkozy a fost audiat timp de 15 ore, o masura fara precedent impotriva unui fost sef de stat francez, in dosarul in care este acuzat alaturi de avocatul sau, Thierry Herzog, si avocatul general al Curtii de Casatie, Gilbert Azibert. Acuzatiile care i se aduc lui Sarkozy implica coruptie activa, incalcarea secretului profesional si trafic de influenta activ.


Astfel, fostul presedinte in varsta de 59 de ani, care a condus Franta in perioada 2007-2012, ar fi incercat sa obtina informatii de la Gilbert Aziberg in legatura cu o decizie a justitiei care il viza, in schimbul promisunii unui post inalt la Monaco.


Sunt profund socat de ceea ce s-a intamplat


La cateva ore dupa incheierea audierilor, Sarkozy a declarat ca este nevinocat si ca intregul caz este o manipulare politica. "Sunt profund socat de ceea ce s-a intamplat", a spus Nicolas Sarkozy pentru postul de televiziune francez TF1, potrivit The New York Times. "Situatia a fost destul de grava pentru mine, incat sa avertizez poporul francez in legatura cu exploatarea politica a sistemului de justitie de astazi", a adaugat fostul sef de stat.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri