1 / 8

Firma detinuta de Cristian Erbasu, cercetata de DNA

Erbasu SA, una dintre cele mai mari firme de constructii din Romania, a fost in ultimele zile in centrul atentiei mediatice. Directia Nationala Anticoruptie a efectuat circa 150 de perchezitii in Bucuresti si in judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT si constructii si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.


Surse judiciare au declarat ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI, Strabag, Romsys si Total Network Solution. De asemenea, perchezitii au loc si la locuinta lui Cristian Romeo Erbasu. In dosar sunt vizati reprezentantii a peste 200 de societati comerciale care, in perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plati taxele si impozitele datorate bugetului de stat, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.


Compania detinuta de catre familia Erbasu nu este pentru prima data cercetata intr-un dosar de acest fel, in primavara anului 2013, atunci cand grupul de firme a fost cercetat in privinta unor acte cu RADET, pentru lucrari de reabilitare a retelelor de incalzire. La vremea respectiva, anchetatorii au ridicat suma de 500.000 de euro, contracte, documente de plata, facturi si devize de lucrari in urma perchezitiilor facute la RADET si la alte adrese din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, potrivit unor surse din Politie.


Sursele citate au precizat ca in cazul celor 500.000 de euro exista suspiciuni ca ar fi fost primiti cu titlu de mita. In urma cercetarilor de atunci compania de constructii nu a fost gasita vinovata.


Foto: MediafaxFOTO

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri