7 / 8

Nelu Iordache, proprietarul audiat la DNA

Unul dintre antreprenorii care a profitat cel mai mult de relatia cu statul este Nelu Iordache, proprietar al firmei Romstrade si fondator al operatorului aerian low-cost Blue Air.


Omul de afaceri Nelu Iordache a fost audiat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), el spunand ca nu a avut afaceri cu Dorin Cocos si ca nu o cunoaste pe Elena Udrea. Nelu Iordache, care controleaza firma de constructii Romstrade, companie aflata in insolventa, este judecat, din aprilie 2013, intr-un dosar in care este acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune, in legatura cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri.


Mai mult, intr-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de coruptie privind lucrari de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, fiind acuzat de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave. Alaturi de acesta sunt judecati firma Romstrade si mai multi sefi de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Craiova.


Pe de alta parte, Nelu Iordache ar fi, potrivit unor surse judiciare, unul dintre oamenii de afaceri santajati de Dan Voiculescu, prin amenintari cu campanii de discreditare in presa daca nu incheie contracte de publicitate cu trustul media controlat de el.


Foto: Mediafax FOTO

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri