4 / 8

Tehnologica Radion si arestarea lui Theodor Berna

Tehnologica Radion, companie patronata de catre omul de afaceri Theodor Berna, este unul dintre cele mai bune exemple de companii de “succes” care au castigat sume fabuloase de pe urma afacerilor cu statul. Potrivit datelor publice, Tehnologica Radion a castigat, din 2008 si pana in 2013 nu mai putin de 145 de contracte, in valoare de peste 700 de milioane de euro.


La inceputuri, firma se concentra pe lucrari exclusiv la nivelul Capitalei, insa pe parcurs si-a extins prezenta si la nivel national, castigand tot mai multe contracte cu statul, unul dintre cele mai importante fiind constructia lotului 3 al autostrazii Lugoj-Deva.


Theodor Berna a fost arestat preventiv pe 19 august anul trecut, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro. Potrivit instantei, Theodor Berna ar fi folosit fraudulos propria societate comerciala pentru a-si insusi bani obtinuti din simulari de tranzactii imobiliare sau din evazionarea bugetului statului, avea un mod ingenios si complex de savarsire a infractiunilor.


Tehnologica Radion derula una dintre cele mai importante lucrari de constructii din Capitala – modernizarea soselei Iancului – Pantelimon, insa compania si-a cerut intrarea in insolventa in toamna lui 2014, blocand practic derularea proiectului de constructii.


Societatea Tehnologica Radion SRL a cerut sa intre in insolventa, din cauza imposibilitatii achitarii facturilor ajunse la scadenta, datoriile grupului patronat de catre omul de afaceri Theodor Berna depasind 150 de milioane de lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri