10 / 11

Festivalul de Teatru EuroArt

EuroArt Iasi este in primul rand o sarbatoare in care actorii si publicul intra in comuniune. E o stare de gratie, o stare de bine ce a plutit mereu in aerul salilor de spectacol de la EuroArt. Acest mod special de a apropia arta de sufletul publicului a devenit o caracteristica a festivalului iesean de teatru si a fost realizat prin indeplinirea a doua conditii: mizarea pe comedie ca gen dramaturgic si accesibilitatea cat mai larga a publicului in sala de teatru prin mentinerea unui pret scazut al biletelor, conform Iasi.InOras.ro.

EuroArt este arta vie, o empatie totala intre artist si public. Cea mai mare victorie a palmaresului EuroArt, de la prima sa editie pana in prezent, o reprezinta tinerea spectactolelor cu salile arhipline. Cat timp reuseste acest lucru, festivalul trebuie sa existe.

Editia din acest an ofera un regal teatral gravitand in jurul unuia dintre cei mai talentati actori din Romania: Horatiu Malaele. Este poate singurul artist din ultimele decenii care reuseste, intr-un mod atat de natural, sa impace pretentiile criticii teatrale cu gusturile publicului. In acest moment, Horatiu Malaele este actorul cu cel mai mare succes de casa din Romania, comediile in care joaca sau pe care le regizeaza devenind, imperturbabil, perle ale genului. Aceasta editie nu ar fi fost completa fara prezenta unica a teatrului "Bulandra", care prezinta spectatorilor ieseni doua personalitati de seama ale teatrului romanesc: Mariana Mihut si Ion Caramitru.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri