11 / 12

Festivalului International de Teatru Sibiu 2011

Festivalul International de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival anual de artele spectacolului din Romania si al treilea ca amploare si importanta din lume. Cea de-a XVIII-a editie a festivalului va avea loc in perioada 27 mai – 5 iunie avand ca tema comunitati, potrivit Sibiul.ro.

Sibiul a fost dintotdeauna un loc al spectacularului, a carui excelenta culturala a fost recunoscuta prin acordarea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2007. Programul celei de-a XVIII-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu continua traditia unei oferte culturale la cel mai inalt nivel.

Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogata si variata si aduce publicului productii reprezentative ale marilor companii din strainatate si din Romania, spectacole de strada in orasul vechi si in cetatile si bisericile fortificate medievale din imprejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de papusi, circ, spectacole de lumini, muzica, pantomima, conferinte, dezbateri, expozitii de fotografie si pictura, lansari de carte, instalatii si ateliere, care au loc atat in spatii conventionale, cat, mai ales, in spatii neconventionale, transformand Sibiul intr-o veritabila capitala culturala a lumii. In fiecare an, in cadrul Festivalului se publica un numar considerabil de volume, printre acestea o antologie de texte pe tema festivalului si o antologie de texte contemporane ce sunt prezentate in sectiunea spectacole lectura. Ambele volume contin texte bilingve.

Prin importanta sa, prin atmosfera pe care o creeaza si prin parteneriatele pe care le realizeaza, Festivalul contribuie in mod substantial la consolidarea prestigiului pe care Romania l-a dobandit la nivel international, precum si la imbunatatirea imaginii unei comunitati multiculturale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri