4 / 12

Zilele culturii populare valcene la Muzeul Satului

Consiliul Judetean Valcea si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Valcea, cu sprijinul Muzeului National al Satului Dimitrie Gusti, organizeaza in zilele de 28 si 29 mai, Zilele culturii populare valcene, eveniment de promovare a culturii traditionale.

Programul acestei actiuni va cuprinde expozitii cu vanzare ale mesterilor populari valceni, muzica si dansuri din principalele vetre folclorice valcene, potrivit Muzeul-Satului.ro.

Cu acest prilej, vor fi lansate volumele: Patrimoniul Documentar al Culturii Valcene, vol. II, Editura Patrimoniu, Ramnicu Valcea, 2010, autor Gheorghe Deaconu si Sarbatoarea Alegerea de june intre ritual si spectacol, Editura Fantana lui Manole, Rm. Valcea, 2011, autori Gh. Tomescu si Gh. Deaconu.

Momentele artistice oferite vor fi sustinute de ansamblurile folclorice, precum si de formatia de dansuri si grupul de fluierasi al Scolii cu clasele I-VIII din Tepesti, Tetoiu si formatia de calusari a Caminului Cultural din Fartatesti.

Program de vizitare: 28 si 29 mai 2011, de la 9:00 la 19:00.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri