2 / 12

Bogdan Georgescu: Aleg cartile in functie de ce vreau sa invat sau sa dezvolt

Bogdan Georgescu, managing partener al companiei de consultanta imobiliara Colliers si si CEO al Teach for Romania, citeste atat carti tiparite, cat si in varianta electronica, pe Kindle.

Deocamdata, formatul traditional ramane preferat, mai ales ca asa poate imprumuta cartile si prietenilor, insa incet, incet spune ca va face tranzitia spre Kindle.„Am un Kindle care mi se pare mult mai practic decat o carte tiparita. Este mai mic, usor, tine minte unde am ramas si cumpar orice carte intr-un minut”, explica Georgescu.

Singurul dezavantaj al Kindle, considera Bogdan Georgescu, este ca Amazon nu are inca functia „de imprumut” si pentru Europa. Asa ca, pentru a putea imprumuta carti si prietenilor, alege formatul clasic, librariile sale preferate fiind Diverta si Carturesti. Citeste cartile pe rand, intrucat timpul pentru lectura este redus si vrea sa termine o carte „intr-un timp rezonabil” incat sa-si mai aduca aminte cum a inceput.

„Am citit recent «Made to Stick» (n.r. Idei cu impact garantat), o carte despre cum sa transmitem idei clare si memorabile. O carte care se citeste usor si are un concept usor de pus in practica. Acum am inceput biografia lui Steve Jobs. Desi sunt inca la primele capitole, povestea mi se pare foarte interesanta”, afirma Bogdan Georgescu.

"Industria de carte nu a tinut pasul cu dezvoltarea societatii"

O carte de care nu s-a putut „dezlipi” pana cand nu a terminat-o a fost „Work Hard. Be Nice”, scrisa de Jay Mathews. Povestea este despre doi tineri inspirationali care au creat cele mai promitatoare scoli din America.

„Prefer carti cu povesti adevarate si incerc sa aleg cartile in functie de ce vreau sa invat sau sa dezvolt.Citesc insa mult mai multe articole sau studii de caz. Imi plac cartile, dar cred ca industria de carte nu a tinut pasul cu dezvoltarea societatii si realitatile cotidiene. Majoritatea cartilor au acelasi format ca acum 200 de ani, cu un subiect descris in cateva sute de pagini, cateva personaje si 2-3 lectii care reies mai mult sau mai putin clar”, arata Bogdan Georgescu.

In opinia sa, viata noastra se desfasoara la o viteza mult mai mare fata de secolele trecute si oamenii au mult mai putin timp disponibil si mult mai multe optiuni de distractie. „Vorba unui prieten: «fast is the new black».Daca scriitorii nu se vor adapta la realitatile vremurilor, cred ca piata de carte va scadea dramatic in urmatorii 20-30 de ani si va fi inlocuita de materiale care se pot parcurge in decursul unei calatorii cu metroul”, incheie el.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri