3 / 12

Mihai Seceleanu: Plimbarea printre rafturi si rasfoitul paginilor nu pot fi imitate

Mihai Seceleanu (foto), managing partner InternetCorp - trustul care editeaza publicatiile Wall-Street.ro, Kudika.ro, Garbo.ro sau portalul de reduceri Kuponiada.ro, spune ca a ales suportul digital in detrimentrul cartilor traditionale pentru rapiditatea prin care poti avea acces la cartea pe care ti-o doresti, dar ramane in continuare atras de clasica hartie.

“Principalul avantaj al suportului digital este ca imi permite un acces extraordinar de rapid la cartea pe care mi-o doresc, care poate mai are foarte mult pana sa ajunga in Romania. Cu toate acestea insa, in 90% din cazuri prefer sa citesc mai degraba carti in format traditional, pe hartie, pentru ca atat plimbarea printre rafturi cat si rasfoitul paginilor sunt niste experiente care nu pot fi imitate de niciun suport electronic.

"Am cumparat multe carti dintr-o mica librarie din Vama Veche"

Pentru cititul pe format digital, Mihai Seceleanu foloseste prima generatie iPad, achizitionata in urma cu 2 ani din Elvetia si spune ca isi cumpara cartile de pe Amazon. Pentru cartile “clasice”, insa, merge direct la librarii. “Merg la Carturesti sau … oriunde imi iese in cale o librarie si vreau sa citesc ceva. Cred ca un loc din care am cumparat multe carti este o mica librarie din Vama Veche”.

In general, Mihai Seceleanu prefera „carti usoare”: de aventuri/fictiune sau thrillere. „Cred ca am citit tot ce s-a publicat in Romania de Grisham. Sunt cazuri in care citesc si carti de business, management , leadership sau antreprenoriat, caz in care ma indrept mai degraba spre suportul electronic”.

Ultima carte citita

“«By Invitation Only: How We Built Gilt and Changed the Way Millions Shop» este cartea pe care am luat-o de pe Amazon si am inceput sa o citesc. Cartea este scrisa de cofondatoarele Gilt Group si prezinta o poveste fresh, dinamica, a evolutiei cu suisuri si coborasuri a celebrului site de flash sales. Cand citesti asa ceva, parca incepi sa intelegi ca pierzi timpul in Romania”, povesteste Seceleanu.

Seceleanu sustine ca daca pune mana pe o carte interesanta poate sa o citeasca si pentru 10 ore pe zi: “Este greu de vorbit de o medie zilnica, in momentul in care pun mana pe o carte interesanta pot citi si 8-10 ore pe zi, in weekend bineinteles. Cititul este un mod de a ma relaxa, de a ma indeparta de mici tensiuni cotidiene”, mai spune el.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri