4 / 12

Taudor, Renania: Imi plac cartile care imi dau o alta perspectiva de a vedea lucrurile

Directorul general Renania, Florentina Taudor (foto), citeste cu foarte mare placere orice carte ii pica in mana, indiferent ca ar fi pe suport de hartie sau electronic, carte de business sau beletristica.

„Prefer insa cartea traditionala, pentru ca hartia mi se pare mai «calda», sa rasfoiesc o carte este o placere deosebita, sa dau o pagina sau sa simt mirosul proaspat de tipar, toate acestea fac parte din ritualul meu de a citi o carte”, sustine Taudor.

Managerului Renania ii plac cartile educationale, cartile de business si, in general, cele care ii dau o alta perspectiva de a vedea lucrurile si spune ca nu ii plac cartile politiste, de aventuri si cele de dragoste.

Din categoria cartilor pe care le-a citit si nu le-a putut lasa din mana se numara si „Trei intr-o barca” de Jerome K. Jerome, o carte pe care o citeste aproape in fiecare an. „Este o lectura spumoasa si o citesc cu placere”.

"Ce-ar face Steve...?"

In prezent, directorul Renania citeste "Steve Jobs. Secretele inovatiei. Principii radicale pentru un succes rasunator". “Este o carte pe care cu greu o lasi din mana, iar cand o lasi ramai cu ea in minte in tot ceea ce faci, ramai inevitabil cu intrebarea «Ce ar face Steve...?». Dedic circa o ora, uneori chiar doua, dar sunt zile cand citesc si mai mult.”

Managerul roman spune ca nu are o anumita preferinta cand vine vorba de locul din care sa isi achizitioneze o carte: “Daca sunt carti care nu sunt publicate in tara sau de care am nevoie mai repede decat as avea timp sa merg sa le cumpar, atunci le cumpar online, daca merg in oras atunci imi place sa ma plimb printre rafturi, si sa imi aleg cartile”.

Prima carte pe care a citit-o in cateva ore a fost acum 20 de ani: „Crima si pedeapsa” (Dostoievski). „Citesc neintrerupt orice carte a lui Orhan Pamuk, Garcia Marquez sau Eliade, iar din cartile de business as citi oricand Peter Drucker”, povesteste aceasta.

Daca ar fi sa rezume in numai cateva cuvinte acest hobby, managerul Renania ar spune ca cititul „este o parte din mine”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri