3 / 6

Cititorul de carti in format digital

Denumit eBook Reader, acesta este un dispozitiv special gandit pentru a inlocui cartile in format traditional cu cele digitale. Este ideal pentru dezvoltarea cunostintelor, este usor de transportat si poate inmagazina sute de titluri. Mai mult decat atat, nu oboseste ochii la fel de mult ca si cititul unei carti obisnuite, iar bateria acestuia are o durata de viata medie de circa 30 de zile.

Amazon, unul din cei mai importanti producatori de astfel de dispozitive, propune mai multe variante in functie de performanta pe care o ofera: Kindle Wi-Fi (de la 450 lei), Kindle Touch Wi-Fi (de la 570 lei), dar si variantele acestora care dispun si de conexiune 3G. eBook Readerele au un display de 6 inch, o rezolutie de 800x600px si pot reda formate texte, muzica sau poze.

Un alt producator, Barnes&Noble vine cu eBook readerele Nook. Solutia “basic” propusa de producator este un Nook Simple Touch Wi-Fi - un dispozitiv cu o capacitate de stocare de 2GB si o autonomie de aproximativ 2 luni cu functia Wi-Fi dezactivata, potrivit producatorului. Acesta poate fi achizitionat la un pret de circa 500 lei. -

Cu un pret ceva mai mare, acelasi producator ofera Nook Color, un eBook Reader color cu o diagonala de 7 inch si o rezolutie a ecranului de 1024x600px. Aceasta poate reda mai multe formate precum documente, poze, filme, audio si chiar prezentari in PowerPoint. Acesta are o durata a bateriei de circa 8 ore si se gaseste in comertul electronic la preturi incepand cu 900 lei.

Printre ceilalti producatori de eBook Readere se numara Sony, Evolio sau Prestigio.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri