4 / 6

Laptop usor

Un laptop obisnuit, cu ecran de 15,6 inch, depaseste 2 kg si poate atinge chiar 3 kg, in functie de dotari, in timp ce unul mai mic, de 13,3 inch, 11,6 inch sau chiar 10,1 inch nu ar trebui sa depaseasca 1,5 kg.

Exista si optiuni cu performanta ridicata cu o greutate scazuta, asa-numitele Ultrabook - laptop-uri cu o diagonala de 13,3 inch, cu performante sporite si design “care iti fura privirea”, avand o greutate ce variaza de la model la model, dar nu mai mult de 1,3-1,4 kg. Aici pot fi mai multe variante de luat in calcul - de la cei mai mari producatori ca Asus, Apple, Samsung sau Lenovo. Preturile unor astfel de ultrabook-uri pornesc de la 3.500 lei.

In categoria de 11,6 inch sunt mai multe modele disponibile, ce variaza in functie de pret, dar si de producator. Una din solutiile pentru un prim calculator ar putea fi Evolio U9 (de la 1.500 lei) - cu o greutate sub 1 kg - dar si alte laptop-uri create de Acer, Levono sau Sony Vaio.

Solutii portabile mai sunt disponibile si la 10,1 inch - asa numitele NetBook - care dispun de perfomante basic pentru utilizare ocazionala - ideale pentru excursii, vacante sau in timpul liber. Preturile unor astfel de dispozitive pornesc de la 899 lei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri