3 / 7

Cum alegi culoarea peretilor

Culorile peretilor se aleg in functie de mobilierul dintr-o incapere, dar asta nu inseamna ca vor fi utilizate doar anumite culori pentru un stil de design. Peretii trebuie decorati in functie de mobilier, de elementele dintr-o camera si in special, in functie de preferintele celor care isi vor desfasura activitatea in acel spatiu.

"Desigur, exisita anumite reguli ce trebuie respectate pentru a nu crea haos intr-o incapere. De exemplu, daca mobilierul dintr-o incapere abordeaza un stil clasic, culorile recomandate sunt cele pastelate. In cazul mobilierului in stil modern, paletarul de culori pentru decorarea peretilor se largeste si se pot utiliza atat culori pastelate, cat si culori mai indraznete, cu conditia ca acestea sa fie complementare spatiului" , spune designerul Bogdan Cosma de la ArhiCraft.

Ceea ce da viata unei incaperi sunt detaliile, accesoriile din acea incapere. Peretele poate fi privit ca un background care evidentiaza obiectele din incapere. „In cazul in care un spatiu este lipsit de aceste elemente, se poate opta pentru un perete de o culoare intensa sau un tapet decorativ", a adaugat Bogdan Cosma.

In ceea ce priveste culorile care dau tonul anul acesta in amenajarile in stil modern, designerul Silver Design mentioneaza turcoaz, smarald, rubin, galben auriu sau tangerine.

Sursa foto: Silver Design.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri