3 / 11

Polonezul care conduce Skanska: Sfatul meu pentru managerii expati este sa vina cu familia in tara in care lucreaza

"Ca acasa" a ajuns Marcin Lapinski, seful Skaska, sa se simta in Bucuresti, orasul in care ocupa prima sa pozitie de management ca expat. Pana acum, in cei 11 ani de imobiliare, el a lucrat exclusiv in Polonia.


Spune ca nu a avut parte de surprize negative in Bucuresti. Stia la ce sa se astepte pentru ca inainte de a se muta, a calatorit cu regularitate in Bucuresti timp de cateva luni, iar procesul de adaptare ulterior mutarii a fost unul rapid, Marcin Lapinski si sotia sa definindu-si repede locurile preferate.


“Eu si sotia mea ne-am construit foarte repede caminul din Bucuresti. Si eu m-am intrebat, inainte sa vin aici, cat va dura sa ma adaptez noului mediu fiind primul job in strainatate", spune Lapinski, care marturiseste ca "Oriunde ma duc ambitia mea este sa transform acel loc in “acasa”. Am facut tot ce am putut sa simtim Bucurestiul ca fiind casa noastra cat mai repede. Mi-a luat doar 6 luni".


Ce ii place la Bucuresti?"Imi plac oamenii. Sunt creativi, cauta lucruri noi tot timpul. Imi place centrul istoric, vad un mare potential in centrul vechi, iar atunci cand prietenii mei vin in Romania ii duc aici. De asemenea in Bucuresti exista o retea de metrou foarte buna si compar acum cu Varsovia, unde nu avem atatea linii de metrou".


Faptul ca sotia sa s-a mutat cu el in Bucuresti este un factor care a contribuit enorm la adaptarea rapida la noul mediu, astfel ca printre sfaturile pe care seful Skanska le-ar da unui manager aflat la primul job in strainatate este sa isi ia familia cu el/ea.


"Sa vina cu familiile (sotia lui va lucra tot in Bucuresti cand se va intoarce la munca din concediu de maternitate - in septembrie-n.r.), doar asa pot simti locul cu adevarat si pot sa isi creeze un camin acolo, altfel ajung sa locuiasca in doua case. De asemenea ar fi bine sa nu compare prea mult, sa caute lucrurile pozitive si sa nu se uite doar la diferente. Ia tara asa cum este si incearca sa te simti bine cu ceea ce iti ofera", a mai spus Marcin Lapinski.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri