1 / 6

Romance pe bancnote

Si in Romania, in 2012, peste 25.000 de persoane au semnat o petitie care isi propunea sa desemneze prima personalitate feminina ce urma sa apara pe o bancnota emisa de BNR. Propunerea nu a avut insa niciun rezultat.


Prezent in Kansas City, Obama a fost intrebat de o tanara cu privire la posibilitatea adaugarii chipului unor femei pe dolarul american. „Iar apoi mi-a dat o lista cu femei pe care sa le punem pe bancnote si monede, ceea ce mi s-a parut o idee destul de buna”, a declarat Barack Obama.


Presedintele american a vorbit despre aceasta intamplare in cadrul unei dezbateri privind egalitatea salariilor. „Vreau ca fiicele mele sa aiba aceleasi oportunitati pe care le au fii oricarei alte persoane”, a spus Barack Obama.


Scrisoarea tinerei a generat o intreaga discutie in SUA cu privire la posibilitatea adaugarii chipului unor femei pe bancnote. Utilizatorii de pe internet, precum si presa americana nu au intarziat sa posteze dolari in cazul carora presedintii americani au fost inlocuiti cu femei celebre, cateva exemple fiind website-urile New York Magazine sau CNN.


Credeti ca ar fi posibil sa vedem si in Romania anumite bancnote cu femei celebre? Asta desigur daca Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, nu decide in curand ca ar fi mai bine sa trecem la euro… .


Vedeti in continuare cum ar arata cateva dintre cele mai cunoscute romance pe bancnotele oficiale.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri