5 / 6

5. Trasaturile faciale surprinse in poze sunt importante pentru a crea o buna prima impresie

Trasaturile faciale surprinse in poze sunt importante pentru a crea o buna prima impresie unei persoane, iar cunoasterea punctelor forte este benefica in realizarea unor fotografii de tip "selfie", care sa contureze o imagine mai buna despre sine, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk. Potrivit oamenilor de stiinta, chiar si intr-o singura imagine, precum un selfie, micile modificari in dimensiunea fetei pot face ca persoana sa para mai de incredere, dominanta si atractiva.


Pentru prima data, cercetatorii au descoperit caracteristicile care sunt asociate cu anumite judecati sociale. Astfel, noul studiu, realizat de cercetatorii de la departamentul de psihologie al Universitatii din York, arata ca este posibil sa fie prezise cu acuratete primele impresii, luand in calcul trasaturi fizice faciale din poze de zi cu zi, precum cele publicate pe retelele de socializare.


"Prezentarea modului in care aceste prime impresii pot fi captate din imagini foarte diferite ale chipurilor ofera perspective asupra modului in care creierele noastre obtin aceste perceptii aparent remarcabile", a declarat profesorul Andy Young, de la departamentul de psihologie, care s-a ocupat de realizarea acestui studiu. Potrivit studiului, in momentul in care o persoana se uita la chipul altei persoane ilustrat intr-o fotografie isi formeaza imediat o impresie despre caracterul acesteia din urma, de exemplu, daca este prietenoasa, de incredere sau competenta.


Sursa foto: Selfie de grup/Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri