2 / 6

Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte Romania

John Grisham - The Litigators


In calitate de consultant, intotdeauna gasesc fascinante cartile lui John Grisham, intrucat unele intrigi si aspecte pe care le ating au legatura cu profesia in care activez. Una din lectiile pe care aceasta carte o serveste este “nu exista scurtatura in viata”, iar daca o iei pe scurtatura, fie este ilegal sau neetic sau ai de infruntat dificultati majore.


The Three Rules - How exceptional companies think, de Michael Raynor si Mumtaz Ahmed


Ahmed Hassan spune ca aceasta este o carte cu mai multe mesaje, cele mai importante 3 fiind cele de mai jos:

  • Mai bine trebuie sa primeze in fata lui mai ieftin: concureaza prin alte elemente diferentiatoare decat prin cost;
  • Pune veniturile inaintea costurilor: genereaza profitabilitate mare prin preturi mai mari sau volume mai mari, nu cu costuri mai mici;
  • Nu exista alte reguli

"As recomanda aceasta carte managerilor sau liderilor din organizatii, pentru ca atinge aspecte care tin de comportamentul si atitudinea factorilor de decizie. Cred ca autorii cartii aduc o perspectiva prin care inovatia si cercetarea-dezvoltarea nu doar ca sunt generatoare de cresteri care determina companiile sa concureze la nivel inalt, ci tin de obiective mai inalte, care aproape ca devin parte integranta a companiilor care le confera valoare. Totodata, cartea abordeaza problema punerii veniturilor inaintea costurilor, lucru practicat, in buna masura, de multe organizatii si lideri, dar este un aspect care se trece adeseori cu vederea pe parcursul implementarii deciziei. Sunt de parere ca inclusiv organizatiile mici pot face investitii excelente, insa fie se rezuma la obtinerea profitabilitatii pe termen scurt, fie au o abordare inconsecventa", afirma managerul Deloitte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri