6 / 7

Calatoria cu animale de companie

Pentru a calatori in afara tarii cu cainele sau pisica dvs. trebuie ca animalul de companie sa aiba urmatoarele lucruri:

  • implant cu microcip
  • vaccinarea antirabica la zi
  • carnet de sanatate
  • pasaport

"Pasaportul se completeaza la fiecare rubrica cu datele de identitate, de catre medicul veterinar de libera practica, si apoi este prezentat Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pentru legalizare si acordarea unui numar unic", scrie pe site-ul Asociatiei Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.


Pretul pasaportului pentru animalele de companie variaza in functie de cabinetul veterinar. In general, acesta costa 50-60 lei.


In general, companiile aeriene accepta doar caini si pisici in cabina de pasageri sau la cala. Pasagerii trebuie sa anunte inca din momentul rezervarii biletului de avion ca vor calatori cu un animal de companie. Spre exemplu, la Tarom taxa este de 25 de euro pentru transportarea unui animal cu greutatea maxima 5 kg, in care este inclusa cusca si 75 de euro pentru o greutate de peste 5 kg (animal + cusca).


Sursa foto: Loc pentru animal de companie in avion/Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri