2 / 6

Republica Moldova: calatorie pe drumului vinului

Republica Moldova este atat de aproape de Romania incat uitam sa o luam in calcul pentru calatorii, desi are preturi atat de mici incat iti golesti fericit portofelul, fara sa iti faci griji ca ai cheltuit prea mult.


Republica Moldova este o adevarata "Mecca" pe harta vinului in lume, caci are cea mai mare suprafata de vii, 107.000 ha, raportat la suprafata tarii. Iar pentru romani, poate fi o mica Franta sau o Franta aflata la scurta distanta, care poate fi descoperita pe propriul "drum al vinului", atractia principala a tarii. Si cum la vecinii nostri de peste Prut aroma din pahar este o destinatie in sine, cele mai importante opriri le vei face la Milestii Mici, Orheiul Vechi, Cricova, Purcari, Chateau Vartely.


Republica Moldova are cea mai mare colectie de vinuri din lume, intrata in Cartea Recordurilor pentru cele peste 1,5 milioane de sticle de vin de la domeniul viticol de la Milestii Mici, aflat la 20 km sud de Chisinau. Citeste un reportaj pe "Drumul vinului" in Republica Moldova.


Sursa foto: FrimuFilms / Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri