5 / 6

Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din Romania, in salina Slanic Prahova

Supernova Planetarium, cel mai mare planetariu din Romania, a fost inaugurat in salina Slanic Prahova la inceputul acestei veri, la 208 metri adancime.

Domul Supernova Planetarium de la Salina Slanic, proiect cu finantare europeana initiat de Telescoape.ro si Asociatia Astronomica Urania din Bucuresti, are cele mai mare dimensiuni din Romania, respectiv diametrul de 16 metri, dar si cel mai luminos sistem de proiectie de rezolutie 4K, cu sursa de lumina laser (24.000 lumeni) fiind in acelasi timp unul dintre planetariile mobile cele mai mari din Europa si din lume, la acest nivel.

Salina Slanic este situata la cca.100 km de Bucuresti, intr-un peisaj de o deosebita frumusete, conferita de zona de dealuri acoperite de paduri de foioase, accesul in localitate fiind asigurat pe drumul national DN1 Bucuresti – Ploiesti si prin microbuze la fiecare jumatate de ora, cu plecare din Ploiesti Nord.

Mai multe informatii despre Supernova Planetariu gasesti AICI. De asemenea, AICI gasesti programul spectacolelor, tarifele si programul de functionare.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri