3 / 6

Neuchatel

Dacă ești genul de turist care evită locurile aglomerate și preferă destinațiile mai puțin cunoscute, dar pline de istorie și multiple posibilități de relaxare, atunci orașul elvețian Neuchâtel trebuie să fie pe lista ta de vacanțe în această toamnă.


Situat pe malul lacului cu același nume, Neuchâtel este un oraș-port pitoresc și cochet, cu puțin peste 30.000 de locuitori. Centrul vechi din Neuchâtel a fost construit în secolul al 16-lea. Cu toate acestea, casele superbe, realizate din calcar galben, în stil neoromanic, sunt foarte bine păstrate și în prezent. Iar la parterul acestora puteți găsi cafenele, ciocolaterii, restaurante sau magazine de suvenire. Trebuie să știți, însă, că magazinele din Neuchâtel închid la ora 18 - 18.30, în timpul săptămânii, iar duminica sunt închise.


Castelul Neuchâtel este din simbolurile orașului. Turiștii pot vizită castelul, iar din zona de observare, situată la mlaștini, pot vedea panorama orașului. Cea mai veche clădire religioasă din Neuchâtel este biserica “Eglise Collegial”, fondată în secolul al 13-lea, iar la scurtă distanță de biserică se află un Tours des Prisons – vechea închisoare a orașului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri