2 / 7

Sfinții Kitts și Nevis


Insula Sfinții Kitts și Nevis a înregistrat 41 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei.


Când și-a redeschis granițele, în urmă cu patru luni, autoritățile locale nu au impus reguli pe categorii de risc, acestea motivând că riscul e același de oriunde ar proveni oamenii.


Toți cei care vor să vină pe insulă au nevoie de aprobare și trebuie să prezinte un test COVID negativ, indiferent de statut, incluzând copiii și persoanele vaccinate. Însă testul solicitat de autorități este ușor particularizat: trebuie făcut cu 48 sau 72 de ore înainte de plecare, e necesar ca acesta să fie nazofaringian, de tip RT- PCR și trebuie realizat în laboratoare care au ISO/IEC 17025 standard.


Spre exemplu, testele efectuate în laboratorul american al companiei LabCorp nu sunt acceptate. Însă un reprezentant al turismului din insulă a precizat că turiștii pot trimite email-uri despre teste.


Turiștii care ajung pe cale aeriană trebuie să rămână în hotelul în care sunt cazați pentru o săptămână, putând interacționa cu personalul hotelier. Cei care au un test negativ în a opta zi pot ieși în împrejurimi, pe insulă.


Turiștii din Marea Britanie nu sunt încă ”permiși” pe insulă.


Insula Sfinții Kitts și Nevis are o populație de 53.000 de locuitori, cu o rată de vaccinare de 10% din populație, campania începând pe 10 martie.

Sursa: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri