3 / 10

Marea Britanie

Marea Britanie a renunţat la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, o boală alături de care, aşa cum speră Guvernul de la Londra, populaţia locală se va obişnui să trăiască, aşa cum o face deja în cazul gripei.


Acest "vânt de libertate" vine la momentul potrivit pentru prim-ministrul Boris Johnson, a cărui poziţie în fruntea Guvernului a fost fragilizată de scandalul petrecerilor organizate în reşedinţa sa din Downing Street, evenimente care nu au respectat restricţiile impuse împotriva noului coronavirus.


După ce a decis să pună capăt, în urmă cu o săptămână, recomandării privind munca la domiciliu pentru persoanele care pot să facă acest lucru, Anglia a renunţat în prezent şi la alte restricţii antiepidemice - printre cele mai uşoare din Europa - introduse în decembrie 2021 în urma creşterii uriaşe a numărului de infectări provocate de varianta Omicron:

  • obligativitatea de purtare a măştii sanitare în interiorul spaţiilor publice,
  • certificatul de vaccinare pentru evenimentele la care participă un public numeros.

Potrivit celor mai recente statistici oficiale, 64% din populaţia engleză de peste 12 ani a primit deja cea de-a treia doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.


În perioada în care numărul cazurilor de COVID-19 cunoştea o creştere explozivă în timpul sărbătorilor de iarnă, Boris Johnson a rezistat în faţa apelurilor privind înăsprirea restricţiilor antiepidemice. El consideră în prezent că faptele i-au dat dreptate: spitalele engleze au rezistat în faţa valului Omicron, numărul pacienţilor care necesitau conectarea la un ventilator nu a crescut niciodată, iar numărul infectărilor a scăzut considerabil.


Sursa Foto: Shutterstock.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri