3 / 7

2. The Fat Duck - Bray, Marea Britanie

Acum 12 ani, englezul Heston Blumenthal, actualul bucatar-sef, deschidea intr-o suburbie londoneza un mic restaurant care avea sa devina in scurt timp un punct de reper in peisajul gastronomic mondial. The Fat Duck, amplasat intr-o cladire veche de aproape jumatate de secol si-a castigat foarte repede renumele, Blumenthal fiind astazi considerat un fel de “alchimist al bucatariei”. Pasionat de “gastronomia moleculara”, ca si colegul sau de breasla, catalanul Ferran Adria, Blumenthal isi incanta oaspetii care-i calca pragul cu tot felul de combinatii culinare ciudate precum sardine pe serbet afumat, inghetata cu oua si bacon sau fulgi de ovaz cu pastarnac. Desi intr-o continua cautare si experimentare, Tha Fat Duck se poate mandri cu cateva “piese de rezistenta” care-si gasesc mereu loc in meniu: Mousse de Lime (lamaie verde), Nitro-Green Tea, Tea Jelly (Jeleu de ceai). Meniu degustare: 144 euro/pers. Lista vinuri: 45 - 8.000 euro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri