4 / 7

3. Pierre Gagnaire - Paris, Franta

Restaurantul parizian, ce poarta numele maestrului bucatar si totodata proprietar, este extrem de reprezentativ pentru bucataria franceza moderna. Responsabil de succesul extraordinar de care se bucura acest restaurant este Pierre Gagnaire, care intruchipeaza cel mai bine sintagma “bucatarul ca artist”. Multe dintre retetele sale speciale sunt realizate in colaborare cu bunul sau prieten, chimistul Hervé This, impreuna cu care experimenteaza amestecuri ce pe hartie par nebunesti, insa arata ca niste adevarate opere de arta in farfurie: supa de mere verzi cu scoici, cocos umplut cu pasta de migdale si lamaie, marmelada de ceapa verde si cirese, biban cu serbet de tomate, piure de melci. “Simt nevoia sa pun poezie in farfuriile mele”, ii place lui Gagnaire sa-si caracterizeze stilul culinar si pe buna dreptate, caci pune multa pasiune si mult suflet in creatiile sale. Meniu degustare: 245 euro/pers. Lista vinuri: 55 - 8.500 euro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri