2 / 9

Piata de iahturi din Romania

Piata de iahturi din Romania incepe sa se maturizeze, iar ambarcatiunea in sine nu mai este doar un obiect "la moda" ca in anii trecuti, ci devine din ce in ce mai mult o metoda de relaxare pentru oamenii cu bani foarte multi sau doar cu bani multi. "Dimensiunea pietei este foarte greu de apreciat, insa ritmul anual de crestere al acesteia se situeaza intre 20 - 30%", sustin reprezentantii Neptun Yacht Romania, unul din principalii jucatori de pe piata locala a ambarcatiunilor de lux.

"Un factor determinant, care a ajutat piata sa creasca, a fost reducerea drastica a accizelor, care pana in decembrie 2006 ajungeau la 30 - 50% din valoarea ambarcatiunii, in prezent acestea fiind de pana la 12%. Este loc insa si de mai bine, avand in vedere ca in multe dintre tarile Europei si in Rusia aceste taxe nu exista deloc".

O caracteristica a pietei romanesti este preferinta achizitionarii unei ambarcatiuni in sistem leasing si pe firma. "Cei mai multi vor in leasing, achitand un avans de 20 - 30%. Am avut insa si clienti care au venit cu banul jos sau au virat integral suma prin banca".

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri