2 / 9

Conceptul de produs organic

Exista numeroase definitii si criterii in ceea ce priveste produsele organice si naturale, aspect ce face dificila distingerea produselor cosmetice naturale de catre consumatori.

Cosmeticele organice sunt cosmeticele care contin 100% ingredienti naturali ce provin din plante crescute in zone nepoluate, fara fertilizatori sau modificari genetice, si care nu contin substantele clasice de conservare a cosmeticelor: parabeni, SLS, parafina, uleiuri minerale, silicon, filtre chimice, coloranti sintetici, parfumuri artificiale.

Din pacate insa, in prezent, nu exista nici o legislatie care sa limiteze prodcucatorii in a-si eticheta termenul organic pe produse care au un procent mic de astfel de ingrediente organice. Motiv pentru care, brandurile care vor sa castige increderea consumatorilor lucreaza cu organizatii de certificare.

ECOCERT® este considerata ca fiind cea mai importanta organizatie din Europa responsabila de stabilirea criteriilor de analiza a produselor naturale. Conform ECOCERT®, cosmeticele organice contin ingrediente naturale ce provin din plante cultivate in mod natural, netratate chimic, fara modificari genetice, in zone nepoluate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri